НЕТВОРКІНГ У LINKEDIN

НЕТВОРКІНГ У LINKEDIN

Якісна робота з LinkedIn складається з трьох напрямків: заповнення профілю, робота з аудиторією, розвиток профілю та спільноти. Весь секрет у послідовності та балансі між цими напрямками. Яку б професію ви не мали, для якої задачі ви б не використовувати LinkedIn, вам потрібно пам’ятати секрет - не варто зосереджуватися тільки на чомусь одному.

У вас може бути ідеальний профіль, але без аудиторії є ризик, що його рейтинг буде настільки невеликим, що знайти його буде дуже важко. А якщо ви входите у ряд професіоналів, кому щодня надходять запрошення від рекрутерів, то подумайте що можливо ви б могли отримати набагато кращі запрошення.

Робота з аудиторією буде довготривала та неефективна, якщо у профілі застаріла, несфокусована, незрозуміла чи неякісна інформація.

Написання контенту буде хорошою практикою ваших навичок, але без профілю та аудиторії контент може залишитися без уваги.

Сподіваюся ви звернули увагу на попередні пункти й тепер можна перейти до суті статті - як будувати нетворкінг.

Найголовніше питання тут не як збудувати нетворкінг технічно і які кнопки натискати, бо, думаю, ви всі їх знаєте, а кого додавати собі у перший рівень контактів.

Нагадаю,

1-й рівень контактів - це ваші друзі. 2-й - друзі друзів. 3-й у вас немає спільних друзів.

Спершу визначте хто у вас зараз у першому рівні. Важливо тримати фокус уваги й не мати поруч людей з якими у вас не буде ніколи жодних професійних збігів.

Наступним кроком буде розуміння куди ваша кар’єра чи бізнес (якщо ви розвиваєте LinkedIn для бізнесу) рухається. Таке питання варто тримати у ясності і робота з LinkedIn - це дуже хороша причина, щоб переглянути чи все добре зі стратегіями.

Далі рекомендую побудувати послідовність пошуку потрібних людей. Не додавайте відразу і всіх. По-перше, вам не дозволить це зробити система зі строгими лімітами на додавання нових людей. А друге - кількість людей у вашій спільноті рости буде, але якість постраждає.

Враховуючи стратегію, проаналізуйте хто вам потрібен у першому рівні контактів:

  • з яких локацій

  • люди, яких професій

  • люди з яких компаній чи сфер

Категорій може бути більше і пошук може бути складно побудований. Він буде змінюватися відповідно до ваших нових стратегій. Це варто робити не тільки, коли у вас горить термінова вакансія чи потрібно знайти роботу, а завжди й поступово. Це приємна рутина, яка допоможе знайти найкращі можливості.

У LinkedIn нормально додавати людей, яких ви не знаєте. Для цього мережа і створювалася. Тому, якщо ви хочете познайомитися з колегою зі Швеції чи Австралії - ви можете це зробити за лічені тижні чи й дні. Але не забудьте привести профіль до ладу. У моєму профілі LinkedIn ви знайдете велику статтю про заповнення профілю, яку я писала раніше.

Будь ласка, не забудьте підтримати захисників донатом на дрони, вони поставили свої цивільні кар’єри на паузу, щоб ми могли працювати. Підтримаймо їх - https://www.shyshenko.com/volunteering

КОЛЕКЦІЯ КЛАСНИХ ПРОФІЛІВ LINKEDIN

КОЛЕКЦІЯ КЛАСНИХ ПРОФІЛІВ LINKEDIN