Питання робочого часу в Європі

Питання робочого часу в Європі

Якщо ви вирішили отримати роботу, то є декілька критичних питань, які можуть виникнути у роботодавця. Скоріше за все на співбесідах буде обговорюватися питання майбутнього. Всі роботодавці зацікавлені, щоб співробітник працював у компанії якомога довше. А в ситуації з українцями зрозуміло, що співпраця може обірватися раніше, ніж це вигідно компанії.

Дуже багато моїх знайомих, які знаходяться за кордоном, говорять, що не поїдуть додому на наступний день після перемоги. Кажуть, що поїдуть у той самий день. Тому роботодавця бачать ризики для себе. Але розберімося покроково.

Робочий графік

Тут більш-менш зрозуміло. Ви просто питаєте за яким робочим графіком працює компанія. Якщо це офісна робота, то зрозуміло, що потрібен час на те, щоб доїхати на роботу. Перед тим, як підписати job offer, проїдьтеся фізично маршрутом з дому на роботу, щоб переконатися, що це не дуже довго й дорого. У Європі нормальна практика, коли люди живуть в одній країні, а працюють в іншій, тому краще бачити й відчувати дорогу фізично.

Якщо робота онлайн, то детально дізнавайтеся про час початку й закінчення робочого дня. Краще, щоб про це було написано у job offer-і. Обов’язково повинен бути написаний часовий пояс. Бо є навіть європейські компанії, які працюють за часовим поясом Pacific Time.

Якщо ви перебуваєте в Україні й розумієте, що тип роботи у вас такий, що ви можете самостійно її організовувати, то розповідати про графік повітряних тривог не потрібно. Якщо ж передбачається, що вам потрібно бути регулярно на онлайн зустрічах, то варто попередити роботодавця про вимушені перерви. Але рекомендую це робити не на першій співбесіді. Дай Бог, поки співбесіди пройдете, настане вже перемога.

Тимчасові контакти

Багато вакансій з надписом “на 6 місяців“ чи з іншим терміном роботи. Не думаю, що їх відкривають спеціально для українців. Це скоріше вакансії, де треба замінити людину на період декрету чи творчої відпустки.

Є велика спокуса подаватися саме на такі вакансії. Логіка зрозуміла: скоро перемога і тому немає сенсу затримуватися надовго.

Але є ризик щодо зарплати. На таких вакансіях зазвичай пропонують трохи меншу зарплату. Тому подаватися можна, але не фокусуйтеся тільки на таких вакансіях.

Що робити, коли на співбесіді питають прямо?

Економічно роботодавцю не вигідно зараз витрачати час і ресурси на найм співробітника, який піде від них через 1-2 місяці. Тому тут краще не давати чіткої відповіді й максимально уникати розмов про тривалість. Та й чесно кажучи, я б рекомендувала все ж попрацювати довше у компанії, набратися досвіду, отримати зарплату у валюті, а потім повернутися в Україну на постійну роботу.

Думаю, що відразу після перемоги Україні будуть потрібні не зовсім офісні професії. Тому програмісти, маркетологи, аналітики й тд, можуть повернутися трохи пізніше. Або продовжити працювати віддалено зі своєю компанією.

Знаки, які означають, що ви з компанією надовго

Є певні ознаки, які будуть вказувати на ваші справжні наміри. Роботодавці дуже добре вміють їх зчитувати. Тому на довготривале співробітництво може вказувати таке:

  • Підписаний контракт. Це має бути офіційне працевлаштування. Зараз всі оформляють “тимчасовий захист“ за яким можна працювати, але робочі візи ніхто не скасовував, тому можна поцікавитися чи не візьме на себе компанія оформлення саме робочого перебування.

  • Бажання орендувати житло. Можна спитати чи допомагає компанія знайти своє житло. Бажано оплачувати його, а не проживати безкоштовно у сім’ї чи центрі для біженців.

  • Питання про кар'єрний ріст. Не обов’язково планувати все на 5 років вперед, але можна поцікавитися цим.

  • Вчити місцеву мову. В резюме обов’язково пишемо, що почали вивчати мову.

  • Не розповідайте багато про інші країни й вакансії. Не говоріть, що вам все одно де буде робота.

  • Бажання навчатися. Якщо у вас є шанс потрапити на навчання до якогось університету, то робіть це. Бо так ви й кваліфікацію підвищите для подальшої розбудови України, й роботодавцю буде зрозуміло, що ви з ними надовго.

  • Не відмовляйтеся від додаткових благ (benefits). Зрозуміло, що цінності та пріоритети українців змінилися і нам би “краще грошима“ та й “невдобно якось” брати зайве, але це знак, що ви приймаєте компанію та її умови.

Бажаю всім простого та якісного працевлаштування.

Всі запитання можете адресувати сюди: yulia@shyshenko.com

Організація пошуку роботи у Європі

Організація пошуку роботи у Європі

Питання мови під час пошуку роботи у Європі

Питання мови під час пошуку роботи у Європі