Як відповісти на співбесіді, якщо не знаєш відповіді

Як відповісти на співбесіді, якщо не знаєш відповіді

Співбесіда - це стресова ситуація для кандидатів всіх професій. І так буває, що кандидат не знає відповіді на певне питання на співбесіді.

Особливо це стосується запитань на технічних співбесідах: логічних задач, задач з математики чи теорії ймовірності, завдань написати текст, чи онлайн кодування у програмістів і тд.

Звісно під час підготовки до співбесід ви можете опрацювати зі своїм кар’єрним консультантом чи ментором типи потенційних запитань, які є характерними для вашої професії, сфери, країни чи рівня посади. Але на самій співбесіді може трапитися таке, що ідея не прийшла й варіантів відповіді немає.

Попри все спокійно запишіть це запитання чи попросіть інтерв’юера надіслати вам цю задачу. Скажіть наймаючим менеджерам, що ви опрацюєте запитання після співбесіди й надішлете їм відповідь. Краще надіслати відразу того ж чи наступного дня, але не через тиждень.

В ідеальній ситуації передбачається, що кандидат повинен дати відповідь на співбесіді, але світ не ідеальний і ми всі в ньому теж, тому варіант з відповіддю пізніше буде не зовсім ідеальним, але кращим, ніж сказати “Я не знаю“ і навіть не спробувати розібратися.

Бажаю вам вдалих співбесід!

Інші можливості під час співбесіди

Інші можливості під час співбесіди

Якщо рекрутер просить змінити резюме

Якщо рекрутер просить змінити резюме