Інші можливості під час співбесіди

Інші можливості під час співбесіди

Для багатьох професіоналів пошук роботи та співбесіди є вимушеним процесом, який хочеться якомога скоріше пройти, отримати роботу й забути. Тому поспішаючи більшість кандидатів пропускають не тільки цінну інформацію з вакансій та під час співбесід, але не бачать інших можливостей у певній компанії.

Мета співбесіди - професійно визначити рівень знань та навичок кандидата, щоб зрозуміти чи зможе кандидат виконувати потрібну роботу. Інколи бувають випадки, коли кандидату можуть запропонувати посаду іншого рівня, ніж він подавався. Для цього зазвичай потрібно:

1) Наявність таких вакансій у компанії

2) Рівень кваліфікації рекрутера та наймаючих менеджерів, які можуть не тільки визначити професіоналізм кандидата, але й знають організаційну структуру своєї компанії, цікавляться справами та іншими вакансіями компанії

3) Кандидат, який добре знає свої навички, досвід, можливості та зміг це правильно показати на співбесіді

4) Всі учасники співбесіди мають out of box мислення, яке допомагає широко та багатоваріантно дивитися на будь-яку ситуацію.

Досить часто буває, що у великих компаніях працює з десяток рекрутерів, які не знають інших вакансій, окрім своїх. Один рекрутер може відповідати, наприклад, тільки за вакансії рівня Middle і може відмовити кандидату рівня Senior не знаючи, що така вакансія є у його колеги-рекрутера.

Перед тим, як іти на співбесіду, подивіться весь (або частково, якщо компанія велика і вакансій сотні) список вакансій у компанії.

Ви зможете базово проаналізувати яка у них ситуація у бізнесі, які вимоги до інших кандидатів, які спеціалісти взагалі у них працюють, чи сучасні у них технології та вимоги.

А найголовніше - чи є для вас інші вакансії, іншого рівня, в інших відділах чи проектах.

Звісно краще подаватися відразу на вакансію вашого рівня, але буває, що кандидату складно визначити це чи вакансії мають досить загальний опис. Тому можна подати резюме на декілька вакансій, а у процесі співбесід додатково запитати й про інші посади.

Співбесіди та вакансії також допомагають кандидату визначити яких знань, інструментів чи навичок йому не вистачає і допрацювати це. Для цього замість хвилювання на співбесіді слухайте уважно кого роботодавець шукає, для якої роботи, та ставте свої питання, щоб зрозуміти вимоги. Можливо якусь технологію ви довчите, попрактикуєте й отримаєте набагато кращу роботу.

Бажаю всім найкращих можливостей!

Oversharing на співбесідах

Oversharing на співбесідах

Як відповісти на співбесіді, якщо не знаєш відповіді

Як відповісти на співбесіді, якщо не знаєш відповіді