5 причин не припиняти пошук роботи під час новорічних свят

5 причин не припиняти пошук роботи під час новорічних свят

У списку обов’язкових питань кандидатів у листопаді-грудні саме питання про період відпусток та свят. Кандидати дуже хвилюються й не знають: шукати далі вакансії чи відпочивати й ні на що не сподіватися. А найголовніше: кандидати не впевнені, що вдасться знайти нову роботу до нового року і що потім прийдеться пів місяця чекати поки всі відповідальні за найм менеджери повернуться й налаштуються на робочий лад. Оскільки в Україні зробили вихідним днем 25 грудня, то багато менеджерів дійсно починають свою відпустку з 25-го й закінчують десь після 7-го, а інколи й після 14-го січня. А от для кандидата, який активно шукає роботу, — це все час та незароблені кошти.

Тому розберімося, що ж відбувається в компаніях у цей період та чи є надія:

1) Перед новорічними святами рекрутери намагаються закрити якомога більше вакансій. Їхня зарплата, як і багатьох працівників інших професій, включає бонуси за виконану роботу. А перед святами всім хочеться отримати більше бонусів, щоби добре відпочити. Тому, якщо ви шукаєте роботу, то не припиняйте пошук перед святами, думаючи, що всі вже святкують і не хочуть нічого робити. Деякі рекрутери проводять співбесіди й 31 грудня.

Але, не піддавайтеся поспіху рекрутера і приймайте виважені рішення. У цей період дуже легко погодитися на роботу в компанії, яка не подобається чи на меншу зарплату, саме через рекомендацію рекрутера швидше підписувати job offer.

2) Багато кандидатів-конкурентів поїдуть у відпустки, або не прочитають цю статтю і тимчасово припинять пошуки вакансій. Тож компанії матимуть змогу обирати з меншої кількості кандидатів, тому шанси кандидата отримати хорошу роботу тільки збільшаться.

3) Деякі зі співробітників звільняються через те, що не отримали бонуси, на які розраховували. Отримали незадовільний відгук від начальника під час щорічної оцінки персоналу. Не отримали підвищення посади чи зарплатні. Щось сталося на корпоративі. Стрес чи просто бажання змінити роботу. Бажання щось змінити загострюються під час новорічних свят. Загалом, для кандидатів, які шукають нову роботу це означає, що в деяких компаніях можуть з’явитися місця, які ніколи не бувають вакантними. Слідкуйте за вакансіями уважно.

4) Іноземні компанії можуть працювати з іншим графіком, ніж локальні українські компанії. Тож нові вакансії й запрошення на співбесіди можуть з’явитися під саму ялинку. Перевіряйте вакансії на сайтах компаній та підписуйтеся в LinkedIn на їхні сторінки та рекрутерів. Деякі великі сайти з пошуку роботи інколи перевіряють опубліковані вакансії в ручному режимі або в роботодавця можуть виникнути проблеми з оплатою послуг через неробочі банківські дні. А от на своїх сайтах вони можуть розміщувати вакансії в будь-який час.

5) Хороший бізнес поважає право працівників на святкові та вихідні дні, але не відмовляється від своїх планів та ідей. Ніколи невідомо, яке бажання загадає керівник компанії десь там під ялинкою. А раптом це буде розширення бізнесу і відкриття нових класних вакансій. Чи відкриття нового напрямку бізнесу. Чи відкриття нового офісу в іншій країні чи місті. Підприємці зазвичай не мають вихідних днів для ідей чи думок про бізнес.

Бажаю всім гарних свят та чудових вакансій!

До речі, як кар’єрний консультант я працюю з кандидатами на консультаціях протягом усіх святкових днів. Але графік додатково дізнавайтеся під час запису на консультації. Місця ще є. Попрацюємо коли всі інші відпочивають? ;)

Пошук роботи у період карантину

Пошук роботи у період карантину

Чи потрібне кандидату відеорезюме?

Чи потрібне кандидату відеорезюме?