Overqualified - розплата за професіоналізм

Overqualified - розплата за професіоналізм

Уявіть, що ви прийшли у магазин купити щось. Наприклад, рушники. Ви йдете туди, де є безліч якісних та гарних товарів для дому. Від м'яких бавовняних рушників до шпалер та диванів. До вас підходить консультант, ви просите його показати на якій із полиць є рушники, а він починає водити вас по всьому магазину, розповідати про кожний з товарів. Потім заводить на склад, бо там є ще більше товарів. Потім знайомить з керівником магазину. Потім з бухгалтером, який заодно розповідає про зміни у податковому законодавстві. Потім розповідає про логістику товару та як працює інтернет-магазин. Потім каже щось про виробництво, сировину. І от ви вже не пам'ятаєте чого взагалі прийшли у той магазин.

Інформація, яку ви отримали, беззаперечно є цікавою, але прийшли ви до магазину не з тією метою. Та й використати цю інформацію для розв'язання своєї задачі ви ніяк не зможете.

Приблизно так себе почувають роботодавці проводячи співбесіду з кандидатом, який не тільки має велику кількість знань, навичок, досвіду та досягнень, але і намагається про все це розповісти на єдиній зустрічі та у своєму резюме.

Бувають співбесіди, де роботодавець так ніколи й не дізнається чи знає кандидат "де знаходяться рушники".

Значна частина відповідальності лягає на роботодавця. Адже вони самі визначають які питання поставити на співбесіді та на що звернути увагу. Вони мають спеціальні професійні інструменти, які допомагають визначити кваліфікацію кандидатів. Але оскільки цю статтю прочитають скоріше кандидати, ніж роботодавці, вияснимо, як саме кандидат може з цим впоратися.

Вердикт "overqualified", який означає "кандидат з занадто високою кваліфікацією" може звучати з кількох різних причин.

Overqualified - зручна формальність

Найпоширеніша з причин - формальність, яка дозволяє легко відмовити кандидату та уникнути претензій й зайвих запитань. Роботодавці часто використовують "overqualified", щоб ввічливо відмовити кандидату, який просто чимось не сподобався чи не підійшов. Звісно, що оцінювати потрібно тільки кваліфікацію та знання кандидата. Але оскільки кандидатів оцінюють люди, а не машини, то суб'єктивізму тут не уникнути.

Кожний рекрутер світу стикався з ситуацією, коли керівник компанії чи наймаючий менеджер провів співбесіду, а потім відмовив, бо не сподобався тембр голосу, зачіска чи родимка на носі кандидата. "Цей кандидат дуже кваліфікований, але я не зможу з ним працювати щодня в одному офісі. Його тембр голосу мене дратує. Я ледь витримав до кінця співбесіди". Кандидат про це ніколи не дізнався, бо йому відмовили з формулюванням "Ви занадто кваліфікований для цієї позиції". (Не хвилюйтеся. Він працює зараз у ще кращій компанії, де його голос всім подобається).

У робочих умовах це неправильно. Але це життя. Кожен із нас обирає людей з якими нам комфортно жити, спілкуватися та працювати. Інколи ми відмовляємо людям у дружбі чи співробітництві, навіть, не маючи поважних причин для цього. На прийняття рішень впливає наше внутрішнє відчуття, яке ми маємо як люди.

Overqualified - справжня причина

Кандидат не може змінити певні речі про себе: зовнішність, вік, стать, ім'я чи голос. Навіть кваліфікацію та знання не в силі змінити той, хто вже знаходиться у процесі пошуку роботи. Але на щастя є маркетинг.

Ситуацію з магазину вище дуже добре розуміють маркетологи. Вони звикли всю інформацію оцінювати, та видавати у світ тільки те, що допоможе правильно представити товар чи послугу та продавати це споживачу.

У пошуку роботи дуже багато маркетингу. Але, на жаль, навіть, маркетологи про це забувають та роблять елементарні помилки.

Найперша помилка - це написати у резюме абсолютно всю інформацію про себе, навчання та досвід. Друга помилка - розповідати на співбесіді абсолютно все, що кандидат знає та вміє.

Роботодавець не проти кандидата, який все знає, але величезна кількість нерелевантної інформації може приховати відповідь на головне питання роботодавця: "Чи зможе саме цей кандидат виконати роботу та задачу, яка є у нас зараз?"

Той споживач із ситуації на початку статті так і не зрозумів чи були в тому магазині взагалі рушники. Він просто пішов до іншого магазину, де також є багато товару й внутрішніх процесів, але консультант сфокусовано провів його до відділу з рушниками, оминаючи зайвих тем. А вже потім запитав чи не бажає покупець купити ще щось, бо у магазині великий вибір і вони можуть додатково щось запропонувати.

Завжди кажу своїм кандидатам, що важливі не тільки фізичні слова, якими описують досвід та відповідають на запитання, але і порядок викладеної інформації. Наприклад, усі мої кандидати знають, що в резюме у списках обов'язків чи досягнень на першому місці ми пишемо найголовнішу інформацію, а потім додаємо деталі нижче. Вся інформація зчитується зверху вниз. Тому й пріоритет інформації має бути відповідним.

Рішення

"Занадто кваліфікований" - дивно звучить. Якщо це не формальність, а реальна причина, то людині наче приходиться розплачуватися за свій успіх та професіоналізм. Але ми можемо й цим керувати та впливати на ситуацію.

Кандидату під час підготовки до працевлаштування потрібно зробити зовсім мало, але це допоможе не тільки уникнути неприємного діагнозу, але й отримати запрошення на роботу.

Головна порада тут - сфокусованість. Є резюме, де 80% інформації не мають жодного відношення до працевлаштування та конкретної посади чи професії. Одна справа, якщо кандидат вчорашній студент, у якого фізично немає чого написати у резюме, то йому приходиться писати хоч щось, що займе місце та зімітує якісне резюме. Але якщо у спеціаліста багато років досвіду, декілька місць роботи, декілька освіт, то навіщо писати ще й безліч зайвої та нерелевантної інформації, яка не несе ніякого значення, але забирає багато місця та уваги.

Такою інформацією є місце проживання з вулицею та номером квартири, дата народження, інформація про дітей та родину, всі навчальні заклади починаючи зі школи, назви курсових та дипломних робіт, детальна інформація про бізнес колишнього роботодавця, застарілі інструменти та технології, величезний перелік інтересів та хобі тощо.

Роботодавець має право бачити найбільш релевантну інформацію, яка стосується їхньої вакансії.

Порада сфокусованості стосується не тільки резюме, але й супроводжувального листа, LinkedIn профайла, профілів на сайтах пошуку роботи, відповідей на питання на співбесіді.

Завжди обирайте слова, як обираєте товар на полицях магазину. Є дійсно потрібні речі, які повинні опинитися у кошику та бути сказаними. А є те, що варто залишити на наступний раз чи й зовсім забути.

Не виливайте на роботодавця суміш інформації зі сподіваннями, що вони там якось розберуться. Не розберуться. Зазвичай роботодавцям бракує кваліфікації, часу й бажання розбиратися. Вони просто переходять до іншого кандидата. Дбайте самі про кожне сказане й написане слово.

Для цього вам потрібно взагалі знати, що саме вимагають роботодавці на ринку праці. Які навички, технології та знання потрібні зараз, а що застаріло. Якщо ваш теперішній роботодавець використовує певну технологію чи виконує роботу певним чином, не означає, що так роблять всі інші компанії.

Досліджуйте ринок. Цікавтеся своєю професійною сферою. Читайте вакансії та ходіть хоча б на дві співбесіди на рік.

До та після співбесід виписуйте список почутих вимог, технологій та інструментів. Порівнюйте ці списки зі своїм резюме. Якщо у вакансіях та на співбесідах це є, але у вашому резюме немає, то подумайте чи варто додати.

Якщо у вашому резюме є все, але немає головного, що вимагають роботодавці, то подумайте чи не варто попрацювати з резюме більше.

Якщо ви відкриваєте резюме, але з першої сторінки не зрозуміло, що ви можете виконувати роботу, яка потрібна роботодавцям, то подумайте чи не змінити його.

Якщо резюме кандидата на 5 сторінок, а вакансія роботодавця на 1 сторінку, то подумайте що є зайвим у резюме. Зробіть ревізію всього, оцініть кожне слово.

Роботодавцям зазвичай потрібно знати:

  • чи вміє кандидат виконувати саме таку роботу, тобто чи є досвід чи потрібно людину навчати

  • чи має кандидат дозвіл на виконання роботи - диплом, сертифікат, ліцензію тощо

  • чи бажає кандидат працювати у цій галузі та виконувати саме цю роботу.

Якщо резюме не відповідає на ці питання, то навіть сотні сторінок з якоюсь іншою інформацією можуть не допомогти отримати роботу.

Overqualified - інколи вживають роботодавці, які бояться, що талановитий кандидат попрацює у них трохи, а потім йому набриднуть одноманітні рутинні задачі й він від них піде. Для роботодавця - це ризик, якого вони намагаються уникнути. Якщо працівник звільняється, то компанія вимушена буде шукати заміну, що забирає багато часу й ресурсів бізнесу.

Тому сфокусованість й точний підбір інформації тут теж допоможе. Знаю випадки, коли попрацювавши, наприклад, головним бухгалтером, спеціаліст через особисті чи сімейні причини бажає знизити темп і стати просто бухгалтером. Професійне вигорання чи занадто велика відповідальність на певних посадах, змушують спеціаліста погодитися на посаду нижчого рівня. Але в резюме й на співбесідах роботодавець може не побачити наміру й слів, які відповідають іншій посаді. Кандидата продовжують бачити головним бухгалтером, бо в резюме й відповідях нічого не змінилося. Щоб не втратити співробітника, якого вони так дорого й довго шукали, роботодавець відмовляє кандидату з аргументацією - overqualified.

З практики знаю, що перейти на нижчий рівень посади може бути важчим, ніж отримати підвищення. Тому тут доведеться сфокусуватися та, можливо, не показувати частину інформації про занадто високий рівень кандидата.

Overqualified - дуже часто звучить, якщо керівник бачить у кандидаті загрозу для себе. Керівники не ризикують та часто не наймають кваліфікованіших та розумніших за себе кандидатів.

Як бачите, причин для подібної аргументації може бути багато. Тому читайте вакансію та слухайте роботодавця. Ще до відправки резюме постарайтеся зрозуміти їхні найголовніші задачі та проблеми. Повірте, кожен роботодавець наймає людей, щоб вирішити свій біль. Комусь не вистачає людини, яка б якісно готувала звіти у податкову. Комусь потрібен спеціаліст, який знає, як продати товар. Комусь потрібний новий та зручний сайт. Комусь потрібен чистий офіс.

Роботодавець залюбки візьме на роботу професіонала, який пообіцяє вирішити декілька головних задач для бізнесу, ніж 100 чужих задач, які конкретний роботодавець не має, а може й не матиме ніколи.

Бажаю всім сфокусованості та можливостей, які цілком відповідають вашому професійному рівню.

І приходьте на Марафон. Там ми вчимося відрізняти інформацію та добирати кожне слово, щоб воно найкраще представляло ваш професіоналізм: https://www.shyshenko.com/events/

Безпечне працевлаштування

Безпечне працевлаштування

Сфокусованість - головна навичка для пошуку роботи

Сфокусованість - головна навичка для пошуку роботи