НЕТВОРКІНГ У LINKEDIN

З технічної сторони кожний користувач LinkedIn розуміє який чином додати іншого користувача до своєї мережі. Однак ця часто робота інколи перетворюється на хаос, який забирає багато часу та не завжди дає потрібний результат.

РЕЗЮМЕ ДЛЯ ІНШОГО РИНКУ ПРАЦІ

Більшість кандидатів, які шукають роботу в інших країнах, цікавляться як же адаптувати власне резюме, щоб найменше відрізнятися від місцевих кандидатів. Розглянемо у статті, у чому насправді можлива різниця та чи потрібна адаптація тільки, коли кандидат їде в іншу країну.

ЗМІНА ПРОФЕСІЇ

З початком року велика кількість професіоналів запланують зміни. Стратегічно варто планувати не тільки сам процес змін та пошуку роботи, але й розуміти що буде потім.

Чи записувати волонтерство у резюме та профілі?

Крім роботи кандидати мають досить багато інших подій, які можуть допомагати роботодавцям визначити який ви професіонал та людина. Волонтерство не обов’язково записувати в резюме, але якщо записуєте, то варто це робити правильно, щоб не фокусувати увагу роботодавця на тому, що є додатковою інформацією.

ПРО ЛИСТИ-ВІДМОВИ

Кожен кандидат, який шукає роботу, крім запрошень на співбесіди отримує і листи-відмови. На жаль, не знаючи технічних особливостей процесу зі сторони роботодавця, багато кандидатів приймають ці листи на особистий рахунок і отримують значну порцію демотивації, яка може вплинути на весь процес пошуку роботи. У статті про залаштунки роботодавців та організацію процесу відмов.

РУТИНА ПІД ЧАС ПОШУКУ РОБОТИ

Пошук роботи може бути схожим на спортивні тренування - пропускаєш одне і результат віддаляється. У статті список простих, але ефективних кроків про організацію пошуку роботи.

Oversharing на співбесідах

Співбесіда триває приблизно 1 годину й кандидату дійсно непросто обрати що саме з усього попереднього досвіду розповісти новому роботодавцю.

Якщо рекрутер просить змінити резюме

У процесі пошуку роботи професіонал може отримати різні запити й прохання від роботодавців та рекрутерів. З усіх цих запитів вам потрібно розуміти що є раціональною вимогою, а що можна чи треба проігнорувати, щоб зберегти час, енергію чи конфіденційну інформацію.

Співбесіда без інформації про вакансію

Співбесіди, де кандидат не знає деталей вакансії, не є поширеною практикою. Для цього потрібна, або дійсно важлива стратегічна причина роботодавця, або це просто не дуже надійний роботодавець. У статті розбираємо деякі причини.

Питання робочого часу в Європі

Питання тривалості роботи українців буде цікавити роботодавців іноземних країн. Якщо з робітничими та сезонними роботами все простіше, то з офісними та корпоративними - можуть бути складнощі.

Супроводжувальний лист для кожного

Супроводжувальний лист стосується не тільки кандидатів. Це невіддільна частина рекрутингового процесу, тому особливу увагу на власні вимоги варто звернути рекрутерам та наймаючим менеджерам. Якщо супроводжувальний лист не допомагає якісно організувати процес підбору спеціалістів у вашу компанію, то може від нього варто відмовитися взагалі?

Інтерв’ю із захисниками

За 7 років бойових дій на території нашої держави тисячі захисників пройшли військову службу, бойові дії та повернулися у цивільне життя. Та чи просто їм знайти роботу? Ця статті надасть підказки для резюме кандидатів. А також допоможе роботодавцям знайти й розпізнати найкращих з кандидатів для роботи у вашій компанії.

Відповідь на співбесіді про звільнення

Звільнення - це неприємний час для будь-якої людини. Стресу може додавати ще й те, що подія може мати наслідки та заважати знайти іншу роботу. Як перервати цей ланцюг та прийти на співбесіду у нову компанію з впевненістю, читайте у статті.